Verkeer & Vervoer

Autoverzekering
Met een autoverzekering verzeker je de schade die je aan anderen aanbrengt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om ook schade aan je eigen auto te verzekeren.

In Nederland is elke autobezitter verplicht om in ieder geval een WA autoverzekering af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd tegen de schade die door jouw schuld aan anderen is toegebracht. Je kan deze WA autoverzekering uitbreiden met verschillende dekkingen, zoals schade door noodweer en vandalisme.

Wat te doen bij schade?
Schade kan bij ons direct hier gemeld worden. Maar je mag ons natuurlijk ook gewoon bellen. Bij een ongeval adviseren wij je om in elk geval:

- foto's te maken van de aanrijding
- de kentekens van de betrokken voertuigen te noteren
- de adresgegevens van de tegenpartij te noteren
- samen een Europees schadeformulier in te vullen

Schadevrije jaren
In elk volledig jaar dat je verzekerd bent en geen schade claimt, bouw je een schadevrij jaar op. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer korting je krijgt op de premie van de autoverzekering. Deze schadevrije jaren kun je ook weer verliezen als je zelf schade veroorzaakt.

Het is raadzaam om ook samen te kijken naar aanvullende verzekeringen op een autoverzekering, zoals:
- een ongevallen inzittendenverzekering
- een rechtsbijstandverzekering
- een schadeverzekering inzittenden
Bestelautoverzekering
Bij het vaststellen van de premie van een bestelautoverzekering is het van belang of je de bestelauto vooral voor zakelijke - of particuliere doeleinden gebruikt. Daarnaast is het van belang of de auto op jouw naam, of op naam van een bedrijf wordt gezet.

In Nederland is elke bestelautobezitter verplicht om in ieder geval een WA autoverzekering af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd tegen de schade die door jouw schuld aan anderen is toegebracht. Je kan deze WA autoverzekering uitbreiden met verschillende dekkingen, zoals schade door noodweer en vandalisme.

Wat te doen bij schade?
Schade kan bij ons direct hier gemeld worden. Maar je mag ons natuurlijk ook gewoon bellen. Bij een ongeval adviseren wij je om in elk geval:

- foto's te maken van de aanrijding
- de kentekens van de betrokken voertuigen te noteren
- de adresgegevens van de tegenpartij te noteren
- samen een Europees schadeformulier in te vullen

Schadevrije jaren
In elk volledig jaar dat je verzekerd bent en geen schade claimt, bouw je een schadevrij jaar op. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer korting je krijgt op de premie van de bestelautoverzekering. Deze schadevrije jaren kun je ook weer verliezen als je zelf schade veroorzaakt.

Het is raadzaam om ook samen te kijken naar aanvullende verzekeringen op een autoverzekering, zoals:
- een ongevallen inzittendenverzekering
- een rechtsbijstandverzekering
- een schadeverzekering inzittenden
Oldtimerverzekering
Een oldtimerverzekering is bedoeld voor auto’s en motoren die 25 jaar of ouder zijn en waarmee niet meer dan 7.500 km per jaar wordt gereden. Sommige verzekeraars hanteren zelfs een grens van 20 jaar voor een oldtimer. Voor een bescheiden bedrag is je oldtimer al WA verzekerd voor alle schade die je toebrengt aan anderen.

Uitkering op basis van taxatiewaarde
Kies je voor een WA Plus of All Risk oldtimerverzekering, dan moet je in de meeste gevallen een taxatierapport voorleggen aan de verzekeraar. Voor een klassieker die is getaxeerd en schade oploopt, krijg je tot maximaal de volledige taxatiewaarde vergoed. Houd wel rekening met de geldigheid van het taxatierapport! Over het algemeen moet de oldtimer om de drie jaar opnieuw worden getaxeerd.
Motorverzekering
Je bent zuinig op je motor en zoekt hiervoor een goede motorverzekering met een scherpe premie, een uitgebreide dekking en een uitstekende service in geval van schade. In Nederland is een WA-motorverzekering verplicht. Je kunt deze dekking uitbreiden met een beperkt of volledig cascodekking.

Aanvullende dekkingen
Bij een motorverzekering heb je veel keuzevrijheid en kun je de polis zelf samenstellen. Naast de basisverzekering kun je ervoor kiezen om de dekking aan te vullen met verhaalsrechtsbijstand of ongevallen voor opzittenden.
Bromfietsverzekering
Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
De wet verplicht iedereen die op een bromfiets rijdt zich te verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid. De WA-dekking omvat materiële schade die jij een ander toebrengt tot € 2.500.000,-. De premie voor WA is afhankelijk van je leeftijd en je postcode.

Diefstal
Deze verzekering biedt dekking voor schade ontstaan door joyriding en diefstal of pogingen daartoe. De diefstalpremies zijn gebaseerd op de nieuwwaarde van de brom- of snorfiets en je postcode. Deze dekking kan alleen worden afgesloten in combinatie met een WA-dekking.

Aanrijding
Deze verzekering biedt dekking voor aanrijdingschade (ook door eigen schuld), beschadiging en vandalisme. Je kunt deze dekking alleen afsluiten in combinatie met de verzekeringsvormen WA en diefstal. De premie is afhankelijk van je leeftijd, je postcode en de nieuwwaarde van de brom- of snorfiets.
Pechhulpverzekering
In Nederland staat 24 uur per dag, zeven dagen pechhulp voor je klaar. De pechhulpverleners kunnen je in de meeste gevallen weer op weg helpen. Mocht dit vanwege de ernst van het defect onmogelijk zijn, dan wordt de auto weggesleept naar een garage of dealerbedrijf. Is reparatie niet direct mogelijk, dan heb je recht op gratis vervangend vervoer.

Buiten Nederland
Ben je regelmatig buiten Nederland onderweg? Kies dan voor een verzekering met Europese dekking. Je bent dan niet alleen verzekerd voor de basis pechhulp, maar ook voor transport, stalling, reparaties en extra kosten die je noodgedwongen moet maken.
Schadeverzekering inzittenden
Met een schadeverzekering inzittenden zijn de bestuurder en passagiers van jouw auto goed verzekerd voor zowel letselschade als schade aan hun bagage en kleding. Deze aanvullende verzekering keert na een ongeval een bedrag uit dat gelijk is aan de werkelijk geleden schade, afgezien van wie er verantwoordelijk is.
Ongevallen inzittenden
Bij een ongeval kunnen de bestuurder en passagiers van de auto gewond raken en zelfs blijvend letsel oplopen. Deze aanvullende verzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. Zelfs als de bestuurder verantwoordelijk is.
Rechtsbijstandsverzekering
Bij een schade in het verkeer is niet altijd duidelijk wie de schuldige is en wie aansprakelijk kan worden gesteld. Heb je schade buiten jouw schuld om? Dan kun je deze zelf verhalen op de partij die volgens jou aansprakelijk is. Een basis autoverzekering (WA, WA Plus of WA Casco) biedt hiervoor geen dekking. Met een aanvullende rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp om schade aan de auto of letselschade te verhalen op de tegenpartij.

Advies op maat over je verzekeringspakket?


Huis & Wonen

Woonhuisverzekering
Het zal je maar gebeuren; je komt thuis en je hele huis is door een brand verwoest. Of er is tijdens een storm precies op het dak van jouw woning een boom gevallen

Met een woonhuisverzekering ben je verzekerd tegen schade aan je huis door onder andere blikseminslag, brand, storm en waterschade. De premie voor de woonhuisverzekering is gebaseerd op de herbouwwaarde van de woning. Dit is het bedrag dat nodig is om het huis opnieuw te bouwen. De meeste verzekeraars berekenen deze waarde aan de hand van de inhoud van de woning en het type huis.
Inboedelverzekering
De waarde van de inboedel wordt door velen onderschat. Loop maar eens door je huis en bekijk welke apparaten, meubels, kleding en verzamelingen je aantreft.

Met een goede Inboedelverzekering ben je verzekerd tegen schade aan deze huisraad door bijvoorbeeld brand, schroeien, blikseminslag, diefstal of waterschade. Je kunt deze dekking nog aanvullen met " alle van buitenkomende onheilen".

Onderverzekering
Zodra de waarde van de inboedel hoger is dan de verzekerde waarde op de polis, is er sprake van onderverzekering. Dit kun je voorkomen door om de 5 jaar de inboedelwaardemeter in te vullen. Hiermee controleer je of de hoogte van het verzekerde bedrag van de verzekering nog kloppend is. Dit is belangrijk, want bij onderverzekering keren verzekeraars niet de volledige schade uit.
Kostbaarhedenverzekering
Kunst is je passie en je bent daarom extra trots op het bijzondere schilderij boven het dressoir. Dit is een kostbaar object wat al snel buiten de dekking van je inboedelverzekering kan vallen.

De kostbaarhedenverzekering biedt dekking aan kunst, antiek, lijfsieraden en muziekinstrumenten maar ook foto-, film- en videocamera’s als die door een oorzaak van buitenaf beschadigd, vermist of verloren raken. Bijna alle schadeoorzaken zijn hierbij gedekt.

Dekking buitenshuis
De Kostbaarhedenverzekering sluit je meestal per eigendom af en biedt dekking voor waardevolle spullen over de hele wereld. Ook als je ze buitenshuis meeneemt.
Rechtsbijstandverzekering
Wist je dat jaarlijks een derde van alle Nederlanders behoefte heeft aan rechtshulp? Een keukenleverancier levert bijvoorbeeld een verkeerd kleur keuken af en weigert deze om te ruilen, of je baas beëindigt van de ene op de andere dag het arbeidscontract.

Als je met juridische procedures of een rechtszaak te maken krijgt, komen er flinke kosten op je af. Een advocaat kost al gauw 150 euro per uur. Een volledige rechtsbijstandverzekering dekt alle kosten en hiermee ben je verzekerd van professionele juridische hulp wanneer je die nodig hebt.

Verschillende dekkingen
Een rechtsbijstandsverzekering is opgebouwd uit verschillende modules. Neem contact met ons op om te bespreken welke modules voor jou nodig zijn.
Aansprakelijkheidsverzekering
Je zoon gooit bij oma per ongeluk een peper duur karaf kapot of de hond bijt speels de tafelpoot van vrienden stuk. Het is allemaal geen moedwil, maar jij of je gezin is aansprakelijk voor de schade.

In de meeste gevallen blijft de schade beperkt. Maar wanneer er bijvoorbeeld letsel wordt veroorzaakt kan de schade enorm oplopen. Het gevolg van onbedoeld veroorzaakte schades kun je als particulier afdekken met een aansprakelijkheidsverzekering. Voor slechts enkele euro’s per maand ben je volledig verzekerd.
Woonlastenverzekering
Door een ongeval wordt je arbeidsongeschikt, of je werkgever voert een reorganisatie door en je wordt werkloos. In plaats van een inkomen, ontvang je voortaan een uitkering die veel lager is dan je gewend was. Kun je dan de maandlasten voor de woning nog steeds betalen?

De woonlastenverzekering zorgt ervoor dat je woonlasten deels of volledig worden betaald, mocht je onverhoopt arbeidsongeschikt of werkloos worden. Daarmee heb je de zekerheid dat je kunt blijven wonen in je huis.

Woonlastenverzekering op maat
Bij een woonlastenverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingsvormen en looptijden. Een uitkering van een vooraf vastgesteld bedrag is mogelijk, maar ook een uitkering ter waarde van een bepaald percentage van de hypotheeklasten.

Scherpe premies met de beste voorwaarden?


Gezin & Gezondheid

Ongevallenverzekering
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Veel ongelukken gebeuren gewoon thuis of op het werk. De gevolgen hiervan kunnen zeer ingrijpend zijn, bijvoorbeeld bij blijvende invaliditeit.

Een ongevallenverzekering keert een vooraf vastgesteld bedrag uit als je door een ongeval blijvend letsel oploopt of komt te overlijden. Bij blijvende invaliditeit stelt de verzekeraar de uitkering vast aan de hand van een percentage waarop de ontstane handicap wordt beoordeeld. Als je bijvoorbeeld volledig blind wordt, keert de verzekeraar het bedrag voor 100% uit. Raak je tijdens een ongeval je duim kwijt, dan wordt de handicap minder zwaar beoordeeld en ontvang je een deel van het vooraf vastgestelde bedrag.
Overlijdensrisicoverzekering
Overlijden is een onderwerp waar niet iedereen graag bij stil staat. Maar je wilt je nabestaanden straks wel verzorgd achterlaten. Met een overlijdensrisicoverzekering ben je gedekt tegen de financiële gevolgen van een overlijden.

Keert de overlijdensrisicoverzekering uit, dan kan het bedrag worden gebruikt om bv:

- (een deel van) de hypotheek of een andere geldlening af te lossen
- kinderopvang te betalen
- het inkomen aan te vullen of de studie van uw kinderen te bekostigen

Je kunt de overlijdensrisicoverzekering naar keuze afsluiten op je eigen leven, op dat van je partner of op het leven van jullie beiden.
Uitvaartverzekering
Een overlijden komt vaak onverwacht. Niemand denkt er graag over na, maar toch is dat nodig. De prijs van een uitvaart is de laatste jaren flink gestegen. Voor een bescheiden afscheid moet je al snel op € 10.000,- rekenen. Je wilt toch ook dat je nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten van de uitvaart?

Je kunt kiezen uit twee soorten verzekeringen: uitkering in natura of in geld. De Uitvaartverzekering in natura keert geen geld uit, maar betaalt direct de rekening van de uitvaartverzorger. Je kunt hier alvast inventariseren welk verzekerd bedrag je nodigt hebt voor jouw uitvaartwensen.
Zorgverzekering
Wanneer je in Nederland woont of werkt ben je verplicht om een basisverzekering voor ziektekosten af te sluiten. Dit basispakket dekt de standaardzorg van onder andere de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. Voor de kosten die niet door de basisverzekering worden gedekt, kun je een aanvullende verzekering afsluiten.

Basisverzekering
De overheid bepaalt elk jaar opnieuw wat er wel en niet in het basispakket zit. Zorgverzekeraars zijn verplicht om iedereen tegen een vaste premie voor de basisverzekering te accepteren. Jongeren tot 18 jaar betalen deze premie niet, zij zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouder(s). Voor de zorgverzekering geldt een verplicht eigen risico dat jaarlijks wordt vastgesteld. U kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico. In dat geval betaalt u minder premie voor uw zorgverzekering.

Zorgtoeslag
Heb je een laag inkomen? Dan kom je misschien in aanmerking voor zorgtoeslag. Je kunt deze aanvragen bij de Belastingdienst. Op www.toeslagen.nl vind je uitgebreide informatie over de zorgtoeslag.

Aanvullende verzekeringen
Niet alle zorg wordt gedekt door de basisverzekering. Daarom kun je deze uitbreiden met twee extra dekkingen: een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. De aanvullende verzekering dekt de kosten voor onder andere fysiotherapie, kraamzorg, alternatieve geneeswijze, psychologische zorg en gebitsbehandelingen voor kinderen tot 18 jaar. De tandartsverzekering dekt de kosten voor behandelingen aan je gebit en het plaatsen van kronen of bruggen.

Bereken je premie voor onze zorgverzekering en sluit deze indien gewenst gelijk af. Ga door naar de vergelijker.
Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Wanneer je ziek wordt, heeft jouw werkgever de eerste 2 jaar een verplichting tot het (gedeeltelijk) doorbetalen van jouw loon. Maar wat nu als je na die 2 jaar nog steeds ziek bent?

Via het UWV ontvang je dan een WIA-uitkering (Wet werk Inkomen naar Arbeidsvermogen). De hoogte van deze uitkering is altijd lager dan je laatst verdiende loon. De uitkering is onder andere afhankelijk van de mate van arbeidsongeschiktheid en de vraag of er passend werk is voor het gedeelte dat je nog wel in staat bent om te werken. Het inkomen kan zelfs zover dalen, dat dit onder het bijstandsniveau uitkomt.

Je kunt een verzekering afsluiten om dit verschil in inkomen aan te vullen. Wanneer je hier meer informatie over wenst te ontvangen, kun je contact met ons opnemen.

Oprecht en goed advies bij het maken van je keuze?


Vakantie en Recreatie

Reisverzekering
Je moet er toch niet aan denken dat door een inbraak in het vakantieverblijf je welverdiende rust verandert in een nachtmerrie. Geen zorgen over calamiteiten op vakantie? Met een goede reisverzekering worden alle zorgen weg genomen.

Wij helpen je graag met de verzekering die past bij jouw persoonlijke reisstijl. Je kunt kiezen uit twee typen reisverzekeringen. Ga je meerdere keren per jaar in Nederland of in het buitenland op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering al snel een aantrekkelijke keuze. Je betaalt maar één keer poliskosten en hoeft nooit meer na te denken over de reisverzekering.

Ga je minder dan twee keer per jaar op vakantie dan kun je beter kiezen voor de kortlopende verzekering. Zowel de doorlopende als kortlopende verzekering kun je zelf samenstellen aan de hand van een basisdekking met aanvullende modules. Zo betaal je alleen voor de dekking die je wilt.
Annuleringsverzekering
De dekking voor annuleren kun je als aanvullende module zowel bij de doorlopende als bij de kortlopende reisverzekering afsluiten. Hiervoor betaal je extra premie.

Een annuleringsverzekering biedt dekking als je reis niet doorgaat of voortijdig moet worden afgebroken, bijvoorbeeld door ziekte of overlijden van naaste verwanten. Ook onvrijwillige werkloosheid en een echtscheiding zijn doorgaans grond voor annulering. Je krijgt de reissom dan geheel of gedeeltelijk retour.

Wisselende dekkingen
Een annuleringsverzekering vergoedt de reissom als een in de voorwaarden genoemde gebeurtenis zich voordoet. De verschillen tussen verzekeraars hierin zijn groot. Zo vergoedt de ene verzekeraar het overlijden van een huisgenoot wel, de ander niet. Een ernstig ongeval van een derdegraads familielid is bij de meeste verzekeraars niet gedekt. Een enkele verzekeraar vergoedt het overlijden van een huisdier onder bepaalde voorwaarden.
Caravanverzekering
De caravan of vouwwagen is je mobiele woning tijdens de vakantie. Het geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Een goede caravanverzekering beschermt deze vrijheid.

Zodra de caravan is gekoppeld aan de auto en onderdeel uitmaakt van het verkeer, wordt de caravan gezien als verlengstuk van de auto. Schade door de caravan aan een andere weggebruiker wordt in dat geval gedekt door de autoverzekering. Eventuele schade aan de caravan wordt gedekt door de caravanverzekering.

In de meeste gevallen worden schades als gevolg van brand, storm, diefstal, vernieling, botsing, omslaan, slippen, lekkage en andere van buiten komende ellende gedekt door de verzekering. Ook de inboedel van de caravan is ondermeer verzekerd tegen de gevolgen van brand, diefstal en lekkage.
Bootverzekering
Wat is er nu heerlijker dan het anker te lichten en weg te varen met je boot. Er zijn in Nederland veel recreatiemogelijkheden op het water.

Voor iedere booteigenaar geldt er een wettelijke verplichting dat zijn boot verzekerd moet zijn zodra hiermee wordt gevaren. Een pleziervaartuigverzekering wordt volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Zodra je het water op gaat is minimaal een WA-verzekering voor de boot verplicht. Deze verzekering dekt de schade die je toebrengt aan anderen. Je kunt er ook voor kiezen om de WA-verzekering aan te vullen met een beperkte of volledige casco dekking. Hiermee ben je naast de schade aan anderen ook verzekerd voor schades aan je eigen boot als gevolg van onder andere storm, onweer, schipbreuk, aanvaring, brand, inbraak en diefstal. Met een volledige of beperkte casco dekking zijn ook de inboedel, trailer, volgboot en buitenboordmotor verzekerd.
Kampeerautoverzekering
De kampeerauto is je mobiele huis dat je de vrijheid geeft om tijdens de vakantie te wonen waar je maar wilt. Een kostbaar bezit, waarvan de waarde niet alleen in geld is uit te drukken.

Een goede kampeerautoverzekering is dan ook onmisbaar voor iedereen die houdt van de onafhankelijkheid die een camper biedt. Naast de verplichte WA-verzekering kunt je kiezen voor een gedeeltelijke of een volledige cascodekking. Je bepaalt zelf wat je wel en niet wilt verzekeren. Je kunt de polis verder uitbreiden met ongevallen- en schadeverzekeringen voor inzittenden en rechtsbijstand.

Persoonlijk advies door een van onze experts?


Zakelijk

WIA-verzekering
Een langdurig zieke of arbeidsongeschikte werknemer loopt het risico op een forse inkomensdaling. Als werkgever kun je dit voor je personeel afdekken met een collectieve WIA-verzekering.

Valt een werknemer uit door ziekte of arbeidsongeschiktheid? Dan ben je als werkgever wettelijk verplicht om maximaal twee jaar lang het loon door te betalen. Daarna geldt de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Hierdoor kan het inkomen van je werknemer flink dalen, soms zelfs tot onder bijstandsniveau.

Veel werknemers zijn zich niet bewust van dit risico. Het lagere inkomen kan echter vervelende persoonlijke gevolgen hebben. Zo is het mogelijk dat zij hun hypotheek of de studie van hun kinderen niet meer kunnen betalen. Een collectieve WIA-verzekering kan in dat geval uitkomst bieden.

Wat is een collectieve WIA-verzekering?
Een collectieve WIA-verzekering biedt je personeel een financieel vangnet bij langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. Naast de inkomensaanvulling bieden veel verzekeraars de werknemer een helpende hand. Bijvoorbeeld met re-integratieondersteuning om te kijken of er mogelijkheden zijn om (weer) te gaan werken in jouw bedrijf of bij een andere werkgever.

Wat kan ik verwachten van mijn verzekeraar?
Verzekeraars bieden verschillende collectieve WIA-verzekeringen. Die kunnen in allerlei situaties uitkomst bieden:

• WIA-aanvullingsverzekering onder 35 procent: Deze verzekering is gericht op werknemers die minder dan 35 procent arbeidsongeschikt zijn en dus geen WIA-uitkering ontvangen. De tijdelijke aanvulling bestaat dan uit een deel van het laatstverdiende loon. Dit heet ook wel een WIA-bodemverzekering.
• WGA-gatverzekering plus: Deze verzekering geeft de zekerheid van een inkomen van 70 procent van het laatstverdiende loon tot de WIA-loongrens tot aan de AOW-leeftijd (met een maximum van 67 of 70 jaar).
• WIA-aanvullingsverzekering boven de WIA-loongrens:Hiermee zorg je voor een vaste inkomensaanvulling van het loon boven de WIA-loongrens tot aan de AOW-leeftijd (met een maximum van 67 of 70 jaar). De WIA-loongrens is het maximale loon waarop het UWV de IVA- en de WGA-uitkeringen baseert. Dit is in 2017 een bedrag van 53.705 euro (jaarloon). Een andere naam voor deze verzekering is de WIA-excedentverzekering.

De WIA is complexe materie. Het is daarom belangrijk om je goed te laten adviseren. Je kunt daarvoor bij ons terecht.
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als jij of één van je medewerkers schade berokkent bij bijvoorbeeld één van je klanten, is het prettig om te kunnen terugvallen op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert je tegen materiële schade die door jou of een werknemer is veroorzaakt. Ook persoonlijke (letsel)schade is verzekerd binnen deze aansprakelijkheidsverzekering, evenals productaansprakelijkheid. Directe vermogensschade is op deze verzekering niet gedekt. Hiervoor heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig.

Omdat het bij aansprakelijkheidsstelling vaak om grote bedragen gaat, is een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering een must voor elk bedrijf. Wij helpen je graag bij het inventariseren van de risico's die je onderneming loopt en het vaststellen van de beste dekkingsvorm.
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Als je een adviserend bedrijf of beroep hebt, kun je beroepsfouten maken. Hierdoor kan schade ontstaan bij derden. Deze schade kun je verzekeren met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die ontstaat als gevolg van beroepsfouten. Het gaat hierbij om een aantasting van het vermogen, ook wel (directe) zuivere vermogensschade genoemd.

Wat wordt er onder beroepsfouten verstaan?
Het gaat bij beroepsfouten om vergissingen, onachtzaamheden, verzuim, nalatigheid, onjuiste adviezen en dergelijke onzorgvuldigheden.

Voorbeeld:
Je maakt een computerprogramma waar een fout in zit. Als gevolg van deze fout loopt het logistieke systeem van je klant in de war waardoor het bedrijf niet kan leveren en een grote hoeveelheid omzet misloopt. Deze gemiste omzet of gemiste winst is wordt als schade gezien. In sommige branches komt het voor dat opdrachtgevers zo'n verzekering als voorwaarde stellen.
Gebouwenverzekering
Als ondernemer heb je ruimte nodig voor je onderneming. Het kopen van een bedrijfspand kan een goede investering voor de toekomst zijn. Dat kan veel voordelen hebben, maar je hebt ook verantwoordelijkheid als eigenaar van een gebouw. Je moet bijvoorbeeld zorgen voor het onderhoud. Bovendien kan een schade aan je bedrijfsgebouw grote gevolgen hebben. Met een gebouwenverzekering ben je verzekerd tegen schade aan je gebouw.
Inventaris- en goederenverzekering
Met een Inventaris- en goederenverzekering ben je verzekerd tegen schade aan jouw inventaris en goederen. Inventaris is alles wat je gebruikt om jouw bedrijf of beroep uit te oefenen. En goederen zijn de grond- en hulpstoffen die je gebruikt om jouw producten te maken. Natuurlijk ben je niet tegen iedere schade verzekerd. De schade moet zijn ontstaan door een in de voorwaarden opgenomen gevaar of gebeurtenis.
Bedrijfsschadeverzekering
Bij schade in jouw bedrijf kunnen niet alleen je spullen stuk zijn. Jouw bedrijf kan dan ook stil komen te liggen. Het kan soms lang duren voor je weer verder kunt na een schade. Je kunt daarom een bedrijfsschadeverzekering afsluiten. Daarmee is de brutowinst in de periode dat je bedrijf stilligt verzekerd.
Transportverzekering
Als je regelmatig grotere hoeveelheden goederen vervoert, is de kans groot dat je wel eens schade oploopt. Dat is niet alleen vervelend voor jou als transporteur of leverancier, maar ook voor de ontvanger ervan. Met de goederentransportverzekering ben je verzekerd tegen deze schade.

De goederentransportverzekering keert uit bij schade tijdens het transport van goederen, of het nu om beschadiging of verlies gaat. Ook als de vervoerder zelf aansprakelijk is, keert de goederen transportverzekering uit. Zo houd je de kwaliteit hoog en je klanten tevreden, ook als het eens mis gaat.
Eigen Vervoerverzekering
Vervoer je regelmatig spullen met je eigen auto? Dan kan een Transport eigen vervoerverzekering voor jou handig zijn. Deze verzekering is bedoeld voor spullen die je met eigen vervoermiddelen vervoert, voor jouw rekening en risico. Dat kunnen spullen zijn die je nodig hebt voor je bedrijf, zoals gereedschappen, maar ook goederen die je verkoopt.
Cyberverzekering
Cybercriminaliteit is vandaag de dag een van de meest voorkomende gebeurtenissen. Deze cyberaanvallen kunnen behoorlijke risico’s met zich meenemen. Er zijn verschillende situaties denkbaar waarbij veel (belangrijke) data verloren kan gaan of beschadigd kunnen worden met als gevolg: financiële schade. Zodra je een cyberverzekering afsluit kun je jouw bedrijf indekken tegen de volgende soort incidenten:

1. Hacking
2. Systeeminbraak
3. Privacy
4. Digitale aansprakelijkheid
5. Afpersing
6. Bedrijfsschade (omzetverlies door cyberaanvallen)

De verzekeringsdekking verschilt natuurlijk sterk per verzekeraar. Daarnaast kan deze ook van moment tot moment verschillen, aangezien de markt volop in ontwikkeling is.

Neem voor meer informatie of voor een offerte contact met ons op.
Bestelautoverzekering
Bij het vaststellen van de premie van een bestelautoverzekering is het van belang of je de bestelauto vooral voor zakelijke - of particuliere doeleinden gebruikt. Daarnaast is het van belang of de auto op jouw naam, of op naam van een bedrijf wordt gezet.

In Nederland is elke bestelautobezitter verplicht om in ieder geval een WA autoverzekering af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd tegen de schade die door jouw schuld aan anderen is toegebracht. Je kan deze WA autoverzekering uitbreiden met verschillende dekkingen, zoals schade door noodweer en vandalisme.

Wat te doen bij schade?
Schade kan bij ons direct hier gemeld worden. Maar je mag ons natuurlijk ook gewoon bellen. Bij een ongeval adviseren wij je om in elk geval:

- foto's te maken van de aanrijding
- de kentekens van de betrokken voertuigen te noteren
- de adresgegevens van de tegenpartij te noteren
- samen een Europees schadeformulier in te vullen

Schadevrije jaren
In elk volledig jaar dat je verzekerd bent en geen schade claimt, bouw je een schadevrij jaar op. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer korting je krijgt op de premie van de bestelautoverzekering. Deze schadevrije jaren kun je ook weer verliezen, als je zelf schade veroorzaakt.

Het is raadzaam om ook samen te kijken naar aanvullende verzekeringen op een autoverzekering, zoals:
- een ongevallen inzittendenverzekering
- een rechtsbijstandverzekering
- een schadeverzekering inzittenden
Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verzeker je de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Zo zorg je dat je geen inkomstenverlies lijdt en dat je onderneming kan blijven voortbestaan.

De beste manier om je tegen arbeidsongeschiktheid te verzekeren is door middel van een AOV. Per maand betaal je een premie. Mocht je dan arbeidsongeschikt worden, heb je onder bepaalde afgesproken voorwaarden recht op een maandelijkse uitkering.

Omdat de premies voor een AOV best wel hoog zijn, hebben veel ondernemers soms de neiging om geen verzekering af te sluiten. Onverstandig, want als je niet verzekerd bent en je raakt arbeidsongeschikt heb je vaak alleen nog recht op een bijstandsuitkering. Benieuwd naar andere mogelijkheden? Wij denken graag met je mee.

HEB JE VRAGEN? BEL ONS: 030 - 754 06 60